Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски ще се срещне в Истанбул с Реджеп Ердоган

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е на посещаване в Истанбул, където ще се срещне с турския си сътрудник Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва. Очаква се той да подчертае поддръжката за териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, заяви турски дипломатически източник.

Междувременно стана ясно, че Зеленски е съгласувал назначението на някогашния главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за ексклузивен и пълномощен дипломат във Англия. През февруари Зеленски смени Залужни след месеци на клюки за различия сред двамата.

„ Одобрих кандидатурата на посланика на нашата страна във Англия. Разговарях с военачалник Валерий Залужний особено за продължение на дипломатическата посока. Имах среща и с министъра на защитата на Обединеното кралство, който посети Украйна. Изразих признателност за осезаемото водачество на Англия в даването на поддръжка за сигурността на Украйна, укрепването на нашата защита и съдействието в международен мащаб за отбрана против съветската експанзия ”, съобщи Зеленски, съобщи Нова тв.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР